lauantai 28. kesäkuuta 2014

Mustikkainen neukkari eli SE juustokakku


New York Cheese Cake ja kaikki sen variaatiot. 
Mikään muu kakku tai leivonnainen ei taida saada aikaan sellaista tyytyväisyyden hyrinää makunystyröissä täyteläisyytensä ansiosta. Se vaan on jotenkin niin pehmeää, makean tahmaista ja... no, silkkisen täyteläistä. En minä parempaakaan sanaa keksi, joten toistetaan sitten. 

Muistakaa vaan laittaa sitä sokeria juustomassaankin. Kuten jo varmaan arvasittekin,minä jostain syystä unohdin ja lopputuloksena ei ollut ihan niin täydellinen herkku. Hyvää toki kuitenkin. Silkkisyys vain vähän kärsi ja maistuu turhankin "terveelliselle". 

Tällä kertaa käytettiin viimeisiä pakastemustikoita - sen jälkeen, kun ne ensin olivat toimineen jääpussina pyöränsä kanssa mäkivoltteja harrastaneen keskimmäisen otsalla. Onneksi selvittiin vaan pienillä ruhjeilla, eikä äitikään saanut sydänkohtausta isoveljen juostessa hakemaan apuun. Oli taas kerran pojilla suojelusenkelit mukana ja samalla saatiin muistutus siitä, ettei kovassa käytössä olevien pyörien jarruissa riitä yksi huoltokerta keväällä... 


Mustikkainen Neukkari

Murskaa puolikas paketillinen Digestive keksejä Sekoita joukkoon 1 dl (fariini)sokeria ja ripaus suolaa sekä 75g voita sulatettuna. Levitä kostea keksimuru irtopohjavuoan pojalle (laita leivinpaperipyörylä pohjalle ja voitele reunat) ja pistä vuoka jääkaappiin ainakin hetkeksi tai sitten vaikka yöksi odottamaan.

Sekoita 600g tuorejuustoa (esim. Philadelphia), 1-2dl sokeria ja purkillinen (200g) crème fraîchea tasaiseksi seokseksi. Lisää joukkoon 3 kananmunaa yksi kerrallaan hyvin sekoittaen ja lisää vimeiseksi loraus vaniljauutetta. Siivilöi sekaan vielä 50g vehnäjauhoja ja sekoita tasaiseksi taikinaksi.

Levitä muutama lusikallinen pakastemustikoita (tai jotain suosikkihilloasi) pohjan päälle ja kaada täyte vuokaan. Ripottele lisää mustikoita päälle. 

Kypsennä kakkua 160 aseisessa (kiertoilma) uunissa 45-60 min. Kun kakku on pinnalta reunoilta ruskistunut, mutta vielä keskeltä ihan hiukan höllyvää, niin ota kakku pois uunista ja anna jäähtyä vuoassa. Laita jääkaappiin yön yli tai ainakin muutamaksi tunniksi. .

Tarjoilupäivänä levitä pinnalle vielä toinen purkillinen crème fraîchea ja tarjoile marjojen kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ilahdun aina kommenteista!