lauantai 7. kesäkuuta 2014

Pihalta löytää jo yrttejä!



Nyt alkaa se vuoden paras aika! Pihalta saa yrttejä. Mintusta ja persiljasta uskaltaa jo napata yksittäisiä lehtiä ja timjamikin herää vähitellen henkiin. Ihanaa!

Ihan ensimmäiseksi tehtiin isännän sämpyläerän lopuista Panzanellaa. Tiedättehän, sitä italialaista salaattia, johon saa upotettua kaikki hieman jo kuivahtaneet leivänpalat.

Muistattehan, että kastikkeen tulee olla oikeasti vahvaa ja salaatin seassa niin paljon yrttejä kuin raaskii pihamaan kasvustosta nyppiä. Meillä tämä salaatti muuttuu kesän edetessä aina vaan minttuisemmaksi ja persiljaisemmaksi...

Leipäsalaatti

Sekoita kulhon pohjalla 1rkl (iso) Dijon-sinappia, 2rkl punaviinietikkaa, 4rkl oliiviöljyä, suolaa, pippuria ja iso valkosipulinkynsi raastettuna. Sekoita joukkoon 1 silputtu sipuli.

Leikkaa 2 ison sämpylän verran kuivahtanutta leipää kuutioiksi ja sekoita kulhossa kastikkeeseen. Leikkaa tomaattikuutioita saman verran kuin leipää, samoin kurkkua. Silppua niin paljon minttua ja persiljaa kuin sielu sietää. (Tänään lisättiin vähän basilikaakin yrttejä täydentämään.)

Sekoita kaikki salaatin ainekset yhteen ja jätä puoleksi tunniksi tekeytymään.

2 kommenttia:

  1. Hih, meillä tehtiin tänään kesän eka tabbouleh, juurikin siksi, että sitä vihreää alkaa olla. Mutta vähäsen vain uskalsin persiljoista napata ja kaikkea muuta vihreää lisäksi, villejä kans. Kesän edetessä on tabboulehkin paljon vihreämpi :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tabbouleh on ihanaa sekin. Se oli melkein hassua, miten varovasti minä niitä yrttejä pihalla saksin. Kesällä niitä tulee napattua nipuittain.

      Poista

Ilahdun aina kommenteista!