sunnuntai 20. heinäkuuta 2014

Lomahemmotteluvälipala ja kermavaahdon uusi elämä


Lettuja, mansikoita ja kermavaahtoa suklaamuruilla. Mitäpä siihen muuta sanomaan ?

Paitsi, että kermavaahdossa yleensä harmittaa, ettei se meinaa millään pysyä letun sisällä vaan valahtaa leikatessa lautaselle. Asiaa helpottaa, kun vaahdon saa tuhdimmaksi. Tässä männä viikolla tulin huomanneeksi kaupassa purkillisen Lindahlsin ranskalaista crème fraîchea. Tiedä sitten, mikä siitä tekee varsinaisesti ranskalaista, mutta ainakin se oli ihanan jähmeää, melkein kovaa ja sellaista melkein rahkamaisen hapanta. Se oli siis aivan täydellistä Vispi-vaahdon tymäköittäjäksi.

Muutama ruokalusikallinen tätä ranskankermaa kermavaahdon sekaan ja kiivas vatkaus päälle. Tämä toiminee upeasti myös pursotuksissa.

Letuissa käytettiin vanhaa, hyväksi todettua reseptiä eli kulhoon 4dl vehnäjauhoja, joiden joukkoon sekoitetaan 6dl maitoa ja kaksi kananmunaa. Kun taikina on tasaista, letut paistetaan voissa pannulla.  Eli taikinan suhteet aina 3 maitoa, 2 jauhoja ja 1 munaa. Helppo muistaa ja kertoa tarpeen mukaan suuremmaksi.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ilahdun aina kommenteista!