perjantai 8. elokuuta 2014

Tästä se alkoi...


Tästä se alkoi - leipäinnostukseni. Jossain kohtaa luin jostain reseptin leivästä, jota ei tarvitse kauheasti sekoitella ja josta tulee herkkua joka kerta. Siitä lähtien olen vaihdellut jauhoja ja siemeniä, muuttanut kypsennysmetodiksi padan ja todennut leivän loppuneen usein kesken.

Tämä leipä johti minut myös kokeilemaan kaikenlaisia muita reseptejä. Jostain syystä kuvittelin leivänteon olevan vaikeaa. Ei se ole ja tämän reseptin myötä innostuin niin, että nyt on blogissakin jo lempileipiä-sarja. Sitä pääsee tarkastelemaan sivupalkin kuvan kautta.

Vaan tämä tulee varmaan aina oleman SE, lempileipien lempileipä.


Sekaleipä

3dl lämmintä vettä
1/2tl kuivahiivaa
3dl vehnäjauhoja

Ripottele hiiva veden pinnalle ja odottele hetki. Sekoita jauhot joukkoon, peitä ja anna juuren tekeytyä 4h.

hyppysellinen suolaa
1dl ruisjauhoja
2dl hiivaleipäjauhoja
pari kourallista auringonkukansiemeniä (tai sekoitettuna kurpitsansiemeniin)

Sekoita joukkoon loput ainekset. Vaivaa taikinaksi ja jätä nousemaan tunniksi.

Leivo leiväksi. Jos haluat kypsentää leivän pellillä, nosta se leivinpaperin päälle ja jätä peitettynä nousemaan vielä ainakin puoleksi tunniksi. Jos kypsennät padassa, voit jättää leivän nousemaan kulhoon.

Paista leipä uunissa 200 asteessa n.40min. tai noudata patakypsennysohjetta eli lämmitä pata yhdessä uunin kanssa 220 asteeseen, kippaa taikina pataan ja laita kansi kiinni. Kypsennä 30min. Ota kansi pois, laske uunin lämpöä vähän yli 200 asteeseen ja anna kypsyä vielä 10-15min.

Anna leivän jäähtyä hetki, ennen kuin ryhdyt leikkaamaan. Lämmin leipä on ihanaa voin kanssa, mutta erityisesti minä olen tähän tykästynyt hummuksen pohjana.

2 kommenttia:

  1. Pitääpä kokeilla,sillä' kuulostaa hyvältä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tätä teen edelleen säännöllisesti... aika harva resepti pysyy mukana vuodesta toiseen

      Poista

Ilahdun aina kommenteista!