lauantai 13. syyskuuta 2014

Aikuisten pirtelöä


Tässä jokin aika sitten käväisin maistelemassa SIA Glass-luomujäätelöistä valmistettuja jälkiruokia. Siinä sitä muiden bloggaajien kanssa mukavia jutustellessa tuli maistettua herkku jos toinenkin. Jäätelöbanoffee, mustikkajelly seljankukkamehulla ja mustikkajäätelöllä, omena-kanelichai ja muutama muu. Tarkoituksena oli muistuttaa, että jäätelöä voi nauttia muutenkin kuin sellaisenaan ja hyvinhän tuo toimi. Parhaiten mieleeni jäivät juoman ja jäätelön yhdistelmät.

Sian Glass Vadelma Luomusorbetti on kermaisen pehmeää - tiedän, kermainen sorbetti kuulostaa ristiriitaiselta, mutta näin se vaan on. Se on ihanaa ihan sellaisenaan, mutta Mumm Demi Sec samppanjalla se nousi ihan uusiin sfääreihin.

Mielenkiintoisimman yhdistelmän tarjosi kuitenkin Kalle Freesen Shakerato. Siinä marjaisen makeista kahvipavuista valmistettu kahvi "sheikattiin" vadelmasorbetin kanssa. Lopputuloksena oli jotain, joka ei muistuttanut sen paremmin kahvia kuin sorbettiakaan, mutta oli sellaista samettisen makeaa ja maukasta. Ehdottomasti kokeilemisen arvoinen juttu, kunhan muistaa, että kahvin pitää tosiaan olla tehty marjaista makua pursuavista kahvipavuista. Afrikkalaiset (Etiopia, Kenia) ovat kuulemma eniten sellaisia.  On muuten jännä, miten jotkut asiat aina välillä toistuvat. Onkohan noista marjaisista afrikkalaisista kahvilajeista tulossa jokin uusi trendijuttu, kun tunnun minäkin niihin törmäävän tämän tästä ja vielä eri toimijoiden tarjoamina.

Illan raikkain herkku oli pirtelö. Juomani ihanan nostalginen ja sellaiseen vähän 50-luvun maitobaaritunnelmaan vievä herkku ei tosin soveltune Happy Days-tarjoiluun. Tällainen täti-ihminen kuitenkin nautti Apple Pie Vodkan ja omena-kanelijäätelön sekoituksesta. Se pieni vodkan terä taittoi ylenmääräisen makeuden ja tulinkin tuota juoneeksi ison lasillisen loppuun saakka ihan huomaamattani. Ei olisi uponnut tavallisena pirtelönä.

Kotona piti siis kokeilla illan aikana maistamatta jäänyt Choco Milkshake.
Varsin sopiva jälkkäri äidille perjantai-illan kotihampparin päälle.


Choco Milkshake

4cl Minttu Choco Mint
1/2 dl maitoa
2-3cl sokerilientä (laitoin sokeria ja vettä molempia yhtä paljon, kiehautin sokerin sulaksi ja jäähdytin)
1 pallo SIA Glass Vanilja luomujäätelöä
jäitä

Valmista tehosekoittimella kunnolla surraamalla.



4 kommenttia:

  1. Ai ai että kuulostavat ihanilta nuo aikuisten pirtelöt;D

    VastaaPoista
  2. Ai että tämä oli hyvää! täytyy kyllä itsekin tehdä kun on ne viin..eikun ainekset hallussa ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hihii... siitä vaan :-) Oli kyllä niin hyvää, että pitänee tehdä joskus toistekin :-)

      Poista

Ilahdun aina kommenteista!