tiistai 30. syyskuuta 2014

Lohi-pinaatti speltitto


Tuo nimi on kyllä vähän huijausta. Tosiasiassa tässä on spelttitto pohjalla ja päälle laitettu uunilohta ja pinaattimössöä. Hyvää kylläkin.

Me olemme jääneet ihan koukkuun spelttirisottoon.


Uunilohi, pinaattia ja kuumia tomaatteja spelttitton seurana

-50min ruoka-ajasta

Kuumenna kattilassa öljy ja kuullota yksi silputtu punasipuli. Lisää 2-3 silputtua valkosipulinkynttä ja spelttiryynit. Sekoittele hetki. Kaada päälle kunnon loraus valkoviiniä (tämä ei ole pakollista, mutta tykkään siitä tulevasta pienestä hapokkuudesta). Sekoita ja anna alkoholin haihtua. Riivi joukkoon timjaminlehtiä muutamasta oksasta. Kaada päälle kanalientä. Kypsennä miedolla lämmöllä 45min ja lisää kanalientä aina tarvittaessa.

Paahda kuivalla pannulla pari kourallista pinjansiemeniä.

-40min ruoka-ajasta

Pyyhi ruodoton lohifile puhtaaksi (huuhtele, jos tarpeen). Suolaa, pippuroi ja ripottele pinnalle vielä pikkuisen Espelette-chilijauhetta. Kastele timjaminoksia oliiviöljyssä ja ripottele nekin päälle. Valuta varovasti vielä pikkuisen oliiviöljyä ja laita 200-asteiseen uuniin.

Sanotaan, että kala on parhaimmillaan juuri ja juuri kypsänä, mutta minä kyllä tykkään ehkä eniten sellaisesta lohkeavan kypsästä ja pinnalta vähän ruskistuneesta. Näin on siis ainakin uunissa kypsennetyn lohen kohdalla. Meillä lohi oli siis uunissa noin puoli tuntia.

-15min ruoka-ajasta 

Kun kypsennysaikaa oli jäljellä noin 10min, paiskaa mukaan pari kourallista kirsikkatomaatteja.
Laita isoon pannuun punasipulisiivuja kuullottumaan oliiviöljyyn. Lisää pari ohueksi siivutettua valkosipulinkynttä ja pari pussillista huuhdeltua babypinaattia. Anna pinaattien "vajota".

-5min ruoka-ajasta

Ota lohi pois uunista ja spelttitto liedeltä. Tarkista maut. Lisää suolaa ja pippuria tarvittaessa.

Tarjoile nälkäisille ja yhdistä kaikki ainekset lautasella.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ilahdun aina kommenteista!