maanantai 10. marraskuuta 2014

Helmikanaherkkua


Samaan syssyyn mustan possun makkaran kanssa ostettiin isännälle isänpäiväksi myös helmikana (pintade). Se oli vähän tuollainen pienenpuoleinen verrattuna siihen, jota ihastelimme edelliskesänä Ranskanreissulla, mutta maussa ei jääty jälkeen yhtään. Helmikanan maku on vähän kanaa tummempi, vaikka tämä kilon otus tosin oli aika miedonoloinen.

Isäntä kokkasi tyytyväisenä oman isänpäiväateriansa Vasarely-visiitin päälle. Lisukkeena tietysti itseoikeutetusti spelttitto kurpitsan kera. Tällä kertaa pääteema löytyi appelsiinista. Ihan selvästi ollaan joulua ja joulumakuja kohti matkalla.

Helmikanaa appelsiinilla

Sekoita keskenään voita, appelsiininkuorta, appelsiinimehua, suolaa, pippuria, maustepippuria ja hiukan Espelette-chilijauhetta. Tunge maustevoi helmikanan nahan alle ja hiero pintaan ja koipiin. Laita puolikas sitruuna otuksen sisälle. Voitele appelsiinimehulla ja lisää vuokaan helmisipuleita.

Aseta helmikana uunivuokaan ja pistä 200-asteiseen uuniin 15 minuutiksi. Voitele otus vielä valuneilla paistimehuilla laita takaisin uuniin 15min. Sammuta uuni ja lisää helmikanan viereen  pari omenaa lohkoina. Odota vielä 10min ja ota sitten pois uunista. Anna seistä hetken aikaa ennen leikkaamista.

Valmista spelttisuurimot paketin ohjeen mukaan keittämällä vedessä.
Kuullota pannulla 1 punasipuli silputtuna. Lisää joukkoon timjamia ja pari valkosipulinkynttä. Lisää vielä puolikas myskikurpitsa kuutioituna. Sekoita hyvin ja kypsennä, kunnes kurpitsa on pehmeää. Sekoita joukkoon kypsät spelttisuurimot.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ilahdun aina kommenteista!