lauantai 22. marraskuuta 2014

Joopa joo, ja suklaaliisteri



On meillä syöty, jotain. Äiti on veuhtonut suuntaan jos toiseenkin, mutta ruoanlaitto ja varsinkin siitä kirjoittaminen on jäänyt ihan paitsioon.

Isäntä ruokki lapset viikolla mm. ihanalla munakoiso-paksoi-karhunlaukka-risotolla, jota pojat pistelivät hyvällä halulla. Se näyttikin makoisalta ihan tähteinäkin, mutta reseptiä oli taas turha kysellä blogiin kirjattavaksi. "Siinä on riisiä, munakoisoa, paksoita ja karhunlaukkaa... ", että nyt sitten tiedätte yhtä paljon kuin minäkin.

Lontoon Gatwickin lentokentällä oli blogi toki mielessäni syödessäni elämäni ensimmäistä cesar-salaattia, josta laskin tasan neljä salaatinlehteä. Sitten oli iso kasa rapeaa pekonia, kanasiivuja ja vaaleita pieniä säilöttyjä kaloja. Hyvää se oli muttei ehkä se aikomani kevyempi päivällinen ennen lentoa. Kuvaa ei siinä pubin hämäryydessä edes kannattanut yrittää.

Ne kalat olivat kyllä mielenkiintoisia. Olen joskus mielestäni lukenut niistä jostain, mutten kuollaksenikan muistanut, mitä ne oikein ovat. Sellaisia kapeita, vähän neulamaisia. Sinertävä kylki ja vaalea, vähän kiinteä liha. Jossain lievästi etikkaisessa liemessä säilöttyjä.

Tunnistaako kukaan? Muistaako nimeä? 

Minun panostukseni perheen ruokahuoltoon tällä viikolla jäi perjantai-illan jälkiruokaan ja sekin vähän Express-tyyliin eli Nigellan pikasuklaavaahtoa. Tämä tosin on enemmänkin vanukasta. Oikea tumma suklaa oli loppu (Valrhona), joten käytin kaapista löytynyttä Fazeri sinistä sekoitettuna Fazerin vadelmaiseen tummaan (leivonta)suklaaseen. Niissä on liikaa rasvaa ja lopputulos vähän liisterimäinen, mutta hyvin näytti kelpaavan pulkkamäestä palaaville lumiukoille!

Suklaaliisteri

Pistä kattilaan 30g voita, 250g suklaata, 150g vaahtokarkkeja ja teelusikallinen vaniljasokeria. Anna lämmetä ja sekoita kunnes vaahtokarkit ovat sulaneet. Anna vähän jäähtyä.
Vatkaa 2dl vispiä vaahdoksi ja sekoita suklaaseokseen. Kunnon tummalla suklaalla seoksesta tulee aika kuohkeaa, mutta näillä suklailla saadaan makeaa suklaaliisteriä.
Kaada liisteri kuppeihin ja pistä jääkaappiin. Koristele ennen syömistä valkosuklaanapeilla, vaahtokarkkipaloilla ja (Dr Oetker)suklaatähdillä.

Voi muuten olla, että myös vaahtokarkkien merkki vaikuttaa liisteröitymiseen, mutta minä en tee tätä tarpeeksi usein voidakseni analysoida...


4 kommenttia:

  1. Suklaaliisteri ;D Hyvältä näyttää tuo liisterisi!

    VastaaPoista
  2. Wau karhunlaukkaa. Käytetäänkö sitä ihan yleisesti muualla raaka-aineena?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ilmeisesti Saksassa ainakin ihan yleinen. Maistuu valkosipulilt, mutta siitä ei tule hajua. Minä ostin pussillisen messuilta ja sitä on nyt sitten testailtu eri jutuissa.

      Poista

Ilahdun aina kommenteista!