sunnuntai 2. marraskuuta 2014

Vuoden viimeiset synttärit


Ne vietettiin tänään. Tämän vuoden viimeiset synttärit. Nyt sitten saadaan rauhassa keskittyä loppuvuoden juhlintaan. Joulukin sieltä tulee ennen kuin kerkiää huomata.

Tänään mentiin vielä oranssilla, varsikin kun sain ihanan teemaan liittyvän kukka-asetelmankin.
Kakku oli suklaata. Esikoisesta siis oli kyse. Ei ole poika 12 vuoteen kertaakaan muuta kakkua pyytänyt, siis niinä vuosina, kun kysymyksen on ymmärtänyt ja osannut jo vastata. Mikäs siinä. Suklaa kelpaa aina.

Aivot tehtiin juustokakusta. Valion valkosuklaa-limerahka ei ole yhtään hullumpi tuote, varsinkaan mascarponeen sekoitettuna.

Mummi toi lusikkaleivät (kuinkas muuten). Meillä taitaa olla lusikkaleipäriippuvuus jo geeneissä. Testasin myös jonkinlaista Red Velvet -kakkua, muttei siitä sitten sen enempää. Ihan syötävää se toki oli, muttei mitenkään erityisesti huomionarvoista. Parasta kakussa olivat juustokreemi kuorrutuksena ja puolukka-curd sisällä täytteessä.

Kakun koristelu meni Halloween-marengeilla. Helppoa!
Kynttilöiksi kerättiin keittiöstä löytyvät aiempien vuosien jämät ja aivokakku näyttikin lähinnä siililtä puhallusvaiheessa.
Suolaista ei kahvipöydässä näkynyt. Soppasynttäreillä nautittiin soppaa (Jambalayaa Sopat! -kirjan ohjeella ja kurpitsa-porkkana-bataatti). Kevyehkön ruoan jälkeen olikin sitten hyvä keskittyä makeisiin herkkuihin.

Kiitokset kaikille vieraille! Oli kivaa!


Synttärien suklaakakku

0,5dl kuumaa vettä
0,5dl kaakaojauhetta (tummaa ja leivontaan tarkoitettua)
225g voita huoneenlämpöisenä
vajaat 3dl sokeria
4 kananmunaa
3 1/4 dl vehnäjauhoja
2tl leivinjauhetta

Kuumenna uuni 175 asteeseen.

Sekoita kaakaojauhe ja kuuma vesi. Lisää joukkoon muut ainekset ja sekoita tasaiseksi taikinaksi.

Jaa taikina kahteen vuokaan (halkaisijaltaan 20cm). Minä käytän silikonisia, joten olin vain laittanut pohjalle leivinpaperia. Muut vuoat kannattanee voidella ja jauhottaa.

Paista uunissa noin 25min.

Kuorrutus :
Sulata 50g tummaa suklaata, 100g vadelmasuklaata (Fazer), 50g voita ja vajaa desi maitoa.
Sekoita tasaiseksi ja anna hetki jäähtyä.
Vatkaa joukkoon 250g tomusokeria ja paketti (200g) tuorejuustoa. Vatkaa kuohkeaksi.

Laske ensimmäinen kakku tarjoiluastiaan ja levitä päälle kuorrutetta. Laita toinen kakku päälle ja levitä ylimmäksi loput kuorrutteesta.
Koristele haluamallasi tavalla.

Pohjana murskattuja Domino-kesksejä, aivoina juustokakku

2 kommenttia:

  1. Onnittelut synttärisankarille ja mikä aivokakku;D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos... juustokakkuaivot olivat oikein maukkaat ;-)

      Poista

Ilahdun aina kommenteista!