tiistai 6. lokakuuta 2015

Koska pekoni...

Pahus vieköön tätä syksyn pimeyttä kuvien ottamisen kiusaa

No, on siinä kesäkurpitsaa ja riisiä ja tomaatteja (ja juustoa..). Hyvää ja oikein sopivaa arki-illan herkuksi. Tätä tehdään meillä syksyn tullen joka vuosi ainakin kerran.

Pitänee perustaa blogiin jokin uusi sarja nimeltään "arkiruokien aatelia" tai "vuoasta vuokaan". Sellaisia reseptejä tuntuu nyt olevan tarjolla. Vaan torstaina pääsenkin yhdistämään herkullisen ruoan ja jännittävän teatterin! Siitä lisää myöhemmin.

Pekoninen kesäkurpitsa-riisivuoka

Kaada öljyttyyn uunivuokaan pari desiä riisiä.

Pilko yksi isohko kesäkurpitsa palasiksi. Lohko pari punasipulia ja 3 isohkoa tomaattia.Kuutioi puoli pakettia Koskenlaskija-juustoa ja sekoita kasvisten joukkoon. Mausta suolalla (varovasti), pippurilla, oreganolla ja haluamillasi muilla yrteillä. Sekoita hyvin.

Kaada kasvis-juustoseos riisin päälle. Valuta vuokaan vielä pari desiä ruokakermaa ja desin verran kevytmaitoa.

Pistä uuniin noin 40 minuutiksi (225 astetta) ja levitä pinnalle sitten paketti (tai 2 kuten meillä) pekonia palasina. Laita takaisin uuniin kunnes pekonit ovat ihanasti ruskistuneet. Anna seistä kymmenisen minuuttia ja pistele poskeen. Tai lämmitä seuraavana päivänä uudelleen herkuttelua varten.

2 kommenttia:

  1. Vastaukset
    1. Kiva, että kelpasi. Meillä tätä syödään säännöllisen epäsäännöllisesti :-)

      Poista

Ilahdun aina kommenteista!