lauantai 17. lokakuuta 2015

Piristystä peruseväisiin

Höyrytetyt kookosleipäset nyhtöpossulla ja kasviksilla alkaa olla meidän huushollissamme jo klassikon asemassa. Aina siihen keksitään jotain pientä uutta ja aina se tekee yhtä hyvin kauppansa.

Tällä kertaa nyhtöpossuun lyötiin pohjalle omenoita ( the season you know...) ja sipulinpaloja. Maustettiin korianterinsiemenillä, sinapinsiemenillä ja fenkolinsiemenillä suolan ja pippurin lisäksi. Terästettiin inkiväärillä ja valkoviinietikalla, pyöristettiin hunajalla ja omenamehutilkalla. Annettiin muhia 6h 125 asteessa. Kyllä kelpasi.

Leipäset saivat taikinaansa entistä enemmän spelttiä täysjyvämuodossa. Hyvää, mutta hieman hajoavaista.

Herkullisin uudistus oli, kun tähänkin kasvikset marinoitiin. Kurkku mirinillä ja porkkana ja kesäkurpitsa riisiviinietikalla ja fenkolinsiemenillä.Vähän leipään vielä hoisinia ja shirachaa. Mitäpä sitä muuta?

Ai niin, juomaksi oli shamppanjaa...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ilahdun aina kommenteista!