torstai 5. toukokuuta 2016

Äitienpäivän aperopalat

Meillä on viime aikoina vakiintunut joulupurkkiin siemennäkkärivarasto. Siinä se purkki könöttää keskellä keittiön pöytää ja noin kerran viikossa huomaan harovani metallipohjaa ja pistän kiireen vilkkaa näkkärin uuniin.

Suupaloja-kirjasta alkuun lähtenyt reseptikokeilu on elänyt omaa elämäänsä ja tänään kokeilin äitienpävää silmällä pitäen seesaminsiemennäkkäriä pohjaksi aperopaloille. Hyvinhän tuo toimi ja toi mukavan uutta fiilistä tuttuun bruschetta-päälliseen ja lohitahnaan.

Olen myös törkännyt näkkäriin sekä heraproteiinia että kuitulisää. Varsinainen superruokakokki siis...


Kaksi näkkäripäällistä 

Bruschetta-päällinen on yksinkertaisesti tomaattikuutioita (ilman siemeniä), punasipulikuutioita, basilikaa ja hyvää oliiviöljyä. Vähän mustapippuria päälle myllystä.

Lohitahnaan sekoitan aina pari ruokalusikallista tuorejuustoa, tuplasti jugurttia ja sitten jotain yrttejä, paprikapaloja, kevätsipulia ja lohta - tällä kertaa loimusellaista, jota tuli viikolla hankittua jääkaappiin isompi pala. Suolaa ja pippuria keveällä kädellä. Toisinaan laitan vielä sitruunankuorta tai -mehua. Tänään ei jääkaapista löytynyt yhtään sitruunaa.

Vedän ihan reilusti sähkövatkaimella sekaisin, jolloin lopputuloksena on ihanan pehmeä tahna raikkailla paprikasattumilla.

Kuvan ottamisen jälkeen painoin lohitahnan päälle vielä kurkkusiivun. Se toikin mukavaa raikkautta muuten aika täyteläiseen tahnaan.


Seesaminsiemennäkkäri 

1dl auringonkukansiemeniä
1dl seesaminsiemeniä
hyppysellinen suolaa
0,5dl SunSpelt kuitulisää
0,5dl heraproteiinia
runsas 0,5dl vehnäjauhoja
runsas 0,5dl ruisjauhoja
2rkl oliiviöljyä
2dl lämmintä vettä

Sekoita ainekset keskenään. Anna turvota muutaman minuutin ajan. Levitä ohueksi kerrokseksi leivinpaperilla peitetylle uunipellille ja kuivata 150 asteisessa uunissa noin 30min. Pistä uuni pois päältä ja jätä sinne vielä noin 10min. Ota pois uunista ja jäähdytä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ilahdun aina kommenteista!