sunnuntai 21. elokuuta 2016

Kaupungin paras salaatti löytyy Poképaratiisista

Viime vuoden kesäteatterikeikasta lähtien olen unelmoinut Suomenlinnan Bar Café Valimo-kahvilan salaatista. Tänä viikonloppuna tuli viimein se kerta, kun pääsin uudelleen testaamaan. On se kumma, miten Suomenlinna on loppujen lopuksi pääkaupunkiseudulla asuvaa niin tosi lähellä (ja sinne pääsee bussilipun hinnalla), mutta silti muka tarvitaan oikein syy sinne menemiseen. 

Lauantaina syynä oli taas kesäteatteri (Kesäyön uni by Ryhmäteatteri - ihan huikean hauska) ja samalla reissulla bongasin myös pakottavan tarpeen palata Suomenlinnaan vielä sunnuntainakin. Siellä oli nimittän luret päällä koko päivän ja pokémoneja pilvin pimein! Kyllä, minäkin olen hurahtanut poikien siivellä kyseisiä ötököitä jahtaamaan ja pitihän tiimikaveritkin tuoda hyville apajille. 

Sitäpaitsi, isäntä ei vieläkään ollut päässyt Suomenlinnaa katsomaan, vaikka pääkaupunkiseudullakin on asuttu jo kohta 16 vuotta... 

Niin, se salaatti

Ei pettänyt tälläkään kertaa.
Päivä oli kaikkiaan varsinainen (kesä-n) unelma. Löytyi aurinkoa, historiallinen ympäristö, mahtava teatterinäytös ja salaatti,jonka herkullisuutta hykertelin vielä katsomossa istuessani.


Minä otin salaatin parmesaanikanalla ja sisko feta-mozzarellalla. Sitten jaoimme lisukkeet kristillisesti tasan, jolloin molemmat pääsivät maistelemaan sekä juustoa että kanaa. Oi nam, nam, nam. Tuon salaatin kastikkeessa on jotain maagista. Eikä asiaa yhtään tietysti huononna monipuolinen salaattipohja ja sieltä löytyvät viikunat, passiohedelmien kirpakkuudesta puhumattakaan.

Ihan ehdottomasti edelleenkin yksi parhaita syömiäni salaatteja ikinä - omani mukaanlukien.

Palvelu toi tunnelmaan myös oman lisänsä. Nuoret tarjoilijatytöt olivat todella herttaisia ja palvelu aidon oloista. Ihanaa!

Eikä miljöössäkään ollut yhtään mitään vikaa. Sisällä pääsi mukavasti eroon (ainakin hetkeksi) nyt joka paikassa iholle tunkevista amppareistakin. Se on aika paljon se (sanoo hän, joka tässä yhtenä iltana paiskasi vahingossa koko jätskinsä terassin lattialle ampparin tungettua vohvelin ja sormen väliin piikkeineen...)


26 kommenttia:

  1. Nuo Pokemonit, mikä ihana tekosyy :) Suomenlinnassa on kyllä sitä jotain. Pitääpä muistaa tämä salaatti seuraavaa kertaa silmällä pitäen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jos joskus sattuu menemään ilman eväitä, niin tämä on ihan varteenotettava vaihtoehto :-)

      Poista
  2. Mikä siinä tosiaan onkin, että Suomenlinnaan täytyy aina lähtemällä lähteä? meidänkin piti tehdä sinne kesäretki, mutta ei "ehditty" - Helsingin keskustaan ehdittiin kyllä monesti :D

    Kiva tietää että Suomenlinnasta saa myös noin kivoja salaatteja, en ole tainnut koskaan syödä siellä missään kahvilassa, vaan mukana on yleensä omat eväät.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, eikä se ole edes kovin kaukana...vaikka minun täytyy myöntää, että jo Hesan keskustakin tuottaa vaikeuksia (paitsi työmatkan läpikulkuna...)

      Poista
  3. Kuulostaa ihan täydelliseltä kesäpäivältä - poket ja kaikki! :) Kesäyön unta on kehuttu ihan paljon. Suomenlinnassa on usein tullut käytyä myös teatterissa, mutta tämän oon nyt missannut. Kiitos salaattisuosituksesta. Suomenlinnassa on harvemmin tullut syötyä mitään muuta kuin omia eväitä. Hyvä tietää tämä mesta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi kyllä - oli kyllä oikein kunnon kesäviikonloppu. Kesäyön uni oli tosi hauska ja upea. Kannattaa mennä, jos suinkin vielä lippuja on jäljellä :-) Tykkäsin paljon enemmän kuin viime vuoden Valheita ja viettelijöitä -esityksestä.

      Poista
  4. Olen niiin out! Meillä ei kukaan perheestä pelaa enää pokejen kanssa, mutta salaatti maistuu aina. Varsinkin, jos pääsee valmiiseen pöytään :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hih, voi Suomenlinnaan mennä ilman pokémonejakin :-) Meillä teinit pitävät kiinni kaikessa hassussa uudessa...

      Poista
  5. Ja kuulemma lautta kulkee just sopivan hitaasti munien hautomiseen. Pitäisköhän sitä itsekin suunnata Suomenlinnaan poke... eikun salaatille. ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä - tuli testattua... kunhan gps pysyy tahdissa mukana eikä juoksuta pitkin vedenpintaa.

      Poista
  6. Mun Pokemon-innostus haihtui viikossa, mut hyvä ruoka houkuttaa kyllä edelleen. Suokissa tulee syötyä melkein aina panimolla, hyvä pitää mielessä että siellä olisi muutakin tarjontaa. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vähän laiskanpuoleista tuo pokemonien metsästys meillä aikusilla varmaan olisi, mutta pitää sitä nyt välillä näyttää lapsille, että vanhakin pysyy mukana...

      Poista
  7. Jaa että MITÄ? Miksi en ole ikinä käynyt tässä kahvilassa? Testiin lähtee :) kiitos vinkistä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuo on silleen vähän sivussa, mutta käynti kannattaa. Tosin muuta en ole testannut kuin salaatin, muttei ole tarvinnutkaan...

      Poista
  8. Tajusin juuri, etten ole koko kesänä ehtinyt Suomenlinnaan minäkään... "ehtinyt"?! Häpeällistä :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niinpä, minä tässä mietin, miksi koko ajan vain listaan asioita, joita en ehtinyt lomalla ja kuitenkin koko ajan mentiin johonkin suuntaan (??)

      Poista
  9. Ihanalta kuulosti päivä, viikonloppuna oli aivan ihanat kesäiset kelit. Liekö viimeiset tälle kesää..
    Salaatti kuulostaa herkulliselta, jos jostain jotain hyvää saa sen muistaa kyllä taatusti ja mielellään palaa uudelleenkin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ja hyvästä myös kertoo mielellään.
      Vieläkin aurinko paistaa - ehkä se on tää mun loma... :-)

      Poista
  10. Hävettää myöntää että vaikka parikymmentä vuotta on pk-seudulla jo asuttu niin en ole koskaan käynyt Suomenlinnassa....auts :( Tänä kesänä piti vaan mihin se kesä taas meni....nooh, Poksujahtiin kyllä, täällä myös koukussa oleva!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No enpä minäkään ole sinne 16 vuodessa ehtinyt montaa kertaa ja isäntä oli tosiaan nyt ensimmäisen kerran. Se on vaan jotenkin olevinaan kaukana.
      Taas oli Pokeista hyötyä, kun tuli tuonnekin mentyä.

      Poista
  11. Heh, me asuttiin taas viime kesä Suomenlinnassa. Mutta eihän sieltäkään päin jaksa montaa kertaa viikossa tulla mantereelle jos ei ole pakko... Olen syönyt Valimossa kymmeniä kertoja ja taso on vaihdellut todella paljon riippuen annoksesta. Lounaan kalakeitto on no-no, pyttipannu hyvä ja salaatti oli loistsva. Taisi olla lohisalaatti sillä kertaa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hih, osuttiin siis kerralla napakymppiin, kun valittiin salaatti. Se on kyllä oikeasti suuri suosikkini (näin kahden kerran testin perusteella)
      Ihan kade tuosta kesästä Suomenlinnassa...

      Poista
  12. Niin se on, että mitä lähempänä helmipaikkaa asuu, sitä harvemmin siellä tulee käytyä. Kerran yksi Helsingin keskustassa asuava ystävä sanoi kalliolaisesta ravintolasta, ettei ole voinut käydä siellä, koska sinne on niin vaikea mennä. Öööö, sinänsä outoa, että Oulusta ko. paikkaan on ihan helppo mennä :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Just noin - reissussa on valmis kulkemaan kilometrejä kun kotinurkilla 100m tuntuu ylivoimaiselta...

      Poista

Ilahdun aina kommenteista!