tiistai 4. lokakuuta 2016

Marsupellettitacot eli löysinpäs Nyhtökauraa!


Ihan pakko lainata tuota Veeran lanseeraamaa termiä. (Täältä näet missä yhteydessä - vastaa samalla myös kyselyyn!)

On minullakin ollut pienenä kaksi marsua ja muistan vielä elävästi pellettien "tuoksun". Nyhtökaurasta löytyy kuulemma samaa aromia pakettia avatessa. Onneksi en kerinnyt pahemmin haistelemaan vaan kippasin vauhdilla pannuun.

Kyllä, löysin Nyhtökauraa! 

Lähimarkettiin sitä on kuulemma tullut yleensä perjantaiaamuisin, mutta eihän sitä tietenkään enää sitten ole saatavilla ollut, kun kotiudun töistä. Nyt oli, ja peräti lauantaina. Pakkohan se oli ottaa paketti testattavaksi.

Olin lukenut useammastakin blogista Nyhtökauran heikkoudesta eli mauttomuudesta. Mausteiden kanssa siis ei pitäisi pihistellä. Koska kotona oli myös tacokuoria ja uunissa jo nyhtöpossu niin... savupaprikaa sen olla piti ja olikin.




Nyhtökauratacot (vaikka on niissä Mifuakin)

1pkt Nyhtökauraa (suolaa, pippuria, savupaprikaa Dolce, paprikajauhetta ja vähän Espelette-chiliä)
1pkt Mifua (Meksikolainen pippuri)
1 mango
1 nippu korianteria
vuonankaalia
limeä
1 punasipulu siivutettuja ja punaviinietikkatilkassa marinoituna (myös suolaa ja pippuria)
turkkilaista jugurttia ketsupilla, suolalla ja pippurilla maustettuna

valmiita tacokuoria

Laita sipuli silputtuna punaviinietikkaan jo aiemmin päivällä. Mausta suolalla ja pippurilla. Sekoita myös jugurttikastike maustumaan.

Paahda Nyhtökauraa pannulla öljytilkassa ja sekoita joukkoon mausteet.
Paahda paketillinen Mifua toisella pannulla.

Leikkaa mango ja silppua korianteri. Lohko lime.

Kuumenna tacokuoret uunissa paketin ohjeen mukaan.

Nostele pöytään, Tacot kootaan lautasella, kukin makunsa mukaan. Minulla oli tietysti taas kaikkea.


Jaa, että kelpasiko? 

Minä söin hyvällä halulla. Oikein maukasta ja mangon kanssa kivan tasapainoisen raikastakin. Koostumus on ehkä hivenen kuiva ja sitkeä, muttei minusta mitenkään vastenmielinen. 

Miesväki vähän nyrpisteli - nyhtöpossu vei siis voiton nyhtökaurasta  4-1, mutta en silti luovuttanut, enkä kyllä syönyt koko paketillista yksinäni (vaikka olikin hyvää seuraavan päivän lounasleivässä). Ei Nyhtökaura siis meillä mikään supermenestys ollut, mutta kyllä se pojillakin alas meni puoliksi pakotettaessa. 

Note to self (and others): tarjoile johonkin sekoitettuna - sellaisenaan aiheuttaa inhonväristyksiä ainakin teinipojissa. 

2 kommenttia:

  1. Minun on pitänyt jo pidempää kokeilla noita lihan "korvikkeita". Eipä ole vielä kuitenkaan eksynyt ostoskärryihin asti. Ihana kuitenkin nähdä tällaisia reseptejä, joita voisi itsekin kokeilla!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. SIitä vaan kokeilemaan, jos sattuu Nyhtökauraa, jostain saamaan käsiinsä. Pitää vaan muistaa maustaa reippaasti - sen se kyllä vaatii.

      Poista

Ilahdun aina kommenteista!