lauantai 26. marraskuuta 2016

Tasapainoilua eli kotitekoiset kananuggetit


Kotitekoiset kananuggetit voittavat teolliset serkkunsa mennen tullen. Paitsi, että vaativat pikkuisen enemmän työtä. En minä näitä kuitenkaan luokittelisi työläiden reseptien joukkoon millään ja kaipa sekin jotain merkkaa, että nugeteista löytyy tasan tarkkaan vain niitä aineita, joita sinne olen itse päättänyt laittaa.

Näitä voi myös maustaa haluamallaan tavalla. Oma suosikkini on avokadolla maustettu (eli jugurttiin muussataan mukaan avokadoa) tai sitten voi pistää chilijauhetta makunsa mukaan tai sinappia tai... no, mitä nyt mieli halajaa.

Sitten kun on saanut hyvän omantunnon kananuggettien osalta, voikin hyvillä mieliin pistää kaveriksi pakkasesta mozzarellatikkuja. Lisäksi tasapainotetaan keskenään sipsit ja porkkana-kurkkudippi. Tämä on tarkkaa työtä ja vaatii laskemista.

No, ei vaiskaan. Kerättiin pöytään, mistä tykätään ja kaikilla oli kiva perjantaifiilis. Vaikka voi näitä syödä lauantainakin...

Pimeän ajan väriterapiaa juuressipseillä ja erivärisillä porkkanoilla 
Kananuggetit

Broilerin rintafileitä
jugurttia
paprikajauhetta, suolaa, pippuria, lusikallinen Savoraa (tai mitä nyt sitten mieli tekee mausteeksi)
japanilaisia panko-korppujauhoja - Näillä saa rapsakamman pinnan ihan uunissa kypsentämällä. Toki tavallisetkin korppujauhot käyvät, mutta lopputulos on erilainen)

Sekoita jugurttikastikkeen ainekset keskenään.
Leikkaa broilerin rintafileet palasiksi ja sekoita hyvin jugurtissa. Jätä hetkeksi maustumaan.
Kierittele kanapalat korppujauhoissa ja nosta leivinpaperille pellin päälle.

Laita uuniin 200 asteeseen, kunnes korppujauhot ruskistuvat kauniisti ja liha on kypsää (20-30min vähän uunista ja palojen koosta riippuen)

Tarjoile heti chilikastikkeen, jugurttikastikkeen tai ketsupin kera.
Seuraksi sitten haluamiasi herkkuja.

21 kommenttia:

  1. Just suunnittelin viime viikolla nugettien tekoa, mutta laiskuus iski. Ehkä ensi viikolla vihdoinkin. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minä delegoin. Nälkäisen 14-vuotiaan saa aika helposti motivoitua kananuggettien tekoon. Varsinkin, kun hän itse niitä oli pyytänyt ruokalistalle :-)

      Poista
  2. Samaa mieltä siitä, että kotitekoiset voittaa mennnen tullen teolliset. Itse en teollisia enää syö lainkaan.

    VastaaPoista
  3. Kotitekoiset kananugetit on niin herkullisia! Ja just kurkkua ja porkkanaa kaveriksi ja herkkudippejä! Niin hyvää.

    VastaaPoista
  4. Nugetit on kyllä niin hyviä ja lopulta aika nopeitakin tehdä itse :) täytyykin taas tehdä, meillä tykätään niistä kovasti. Ehkä tuo pieninkin pääsee kohta maistamaan!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Itsetehtyjä voi tosiaan antaa pienillekin, kun ihan tarkkaan tietää, mitä niistä löytyy :-)

      Poista
  5. Tunnustan: en muista olenko koskaan syönyt kananugetteja. Ehkä itsetehtyjä voisi kokeillakin :) Avokadomuunnelma kuulostaa kiinnostavalta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Huu, nyt on aika kokeilla. Itsetehdyt ovat ehdottomasti sen arvoisia :-)

      Poista
  6. En oo itse tehnyt ikinä kananugetteja! Tästä voisinkin inspiroitua ja kokeilla tehdä kotona. Olisivat taatusti kaikkien herkkua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nää on tosi helppoa ja kelpaavat tosiaan kaikille :-)

      Poista
    2. Olipa hyviä! En oo vuosiin syönyt nugetteja ja nää itse tehdyt olivat älyttömän hyviä 😀. Taitaa tulla meille näistä vakkarisafka. Kiitos inspiraatiosta!

      Poista
  7. En syö ollenkaan teollisia nugetteja ja itse tehdytkin on jäänyt ihan paitsioon. Pitäisikin kokeilla taas pitkästä aikaa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kotona tehtyjen jälkeen teolliset maistuvat tosi pahalle - vaikka täytyy myöntää, että kerran vuodessa meillä syödään jotain vastaava mäkkäristä...

      Poista
  8. Välillä on ihana tehdä ite mättöherkkuja, kananugetit on niin hyviä, kun ite tekee :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nää on ehdottoman hyviä nimenomaan perjantaiherkutteluun :-)

      Poista
  9. Lapset mankuvat aina kananugetteja.. "tee äiti kananugetteja".. olen ollut sen suhteen vähän saamaton, mutta nyt täytyy kyllä ryhdistäytyä. Kotitekoisina ne ovat kuitenkin sata kertaa parempia. Kiitos ohjeesta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ole hyvä :-) VAikka näitä on kyllä helppo tehdä vaikka ilman ohjettakin ja ovat aika nopeitakin.

      Poista
  10. Kukaan ei taida oikeasti haluta tietää, mitä kananugetteihin laitetaan, joten itse tehdyt on ihan huippu juttu! Pankojauhot on niin ihanan rapsakoita!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, ihan vaan oman mielenrauhan vuoksi :-)

      Poista

Ilahdun aina kommenteista!