lauantai 3. joulukuuta 2016

Se on taas pikkujouluvohvelien aika

Ja pikkujouluvohvelithan tehdään tietysti voitaikinasta ja päälle laitetaan herkkuja kunkin maun mukaan.



En enää muista, mistä blogista tämän idean aikoinaan bongasin, mutta hyvä idea joka tapauksessa. Voitaikina ja vohvelirauta rakastavat toisiaan ja lopputuloksena ovat ihanan rapsakat alustat vaikka lohimousselle (mössölle...) tai savuporosta tehdylle vastaavalle.

Voitaikinavohvelit ovat meillä jo muodostuneet perinteeksi näin pikkujouluaikaan. Usein herkun tekeminen myös delegoidaan nuoremmalle polvelle. Aina ovat onnistuneet.


Voitaikinavohvelit

Tee ensimmäisenä täyte. 

Tällä kertaa sekoitimme puolikkaan Philadelphia-purkin, pari desiä jugurttia, muutaman siivun kylmäsavulohta hienonnettuna, kourallisetn tilliä hienonnettuna ja yhden keltaisen paprikan pieninä kuutioina. Mausteeksi puolikkaan sitruunan kuori, suolaa ja pippuria. Nam!

Savuporovastaava tehdään vaihtamalla savulohi savuporoon ja tilli persiljaan. Sitruunaakin voi laittaa vähän hintsummin. Muuten ihan samalla periaatteella tai sitten vaihtoehtoisesti omalla tyylillä ja oman maun mukaan. Poroversioon voi muuten pistää puolukkahilloakin pienen lusikallisen lopuksi päälle...

ja sitten vohvelit

Sitten vaan valmista voitaikinaa sulaksi ja palasiksi ja vohvelirautaan. Kestää noin 4min per satsi keskilämpöä hitusen kovemmalla.

Tarjoillaan heti.

18 kommenttia:

  1. OI, kiitti tästä vinkistä! Eipäs ole itsellä tullut pieneen mieleenkään laittaa voitaikinaa vohvelirautaan :)

    Ihanaa viikonloppua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No eipä tullut minullakaan ennen kuin joku luovempi opasti :-) Siitä vaan tekemään. Tää on ihan takuuvarma konsti saada herkkuja pöytään.

      Poista
  2. Wau, kiitos tosiaan vinkistä. Tämä testataan pikimiten!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eipä kestä. Laitetaan hyvä vinkki kiertämään :-)

      Poista
  3. Jaaha, missähän mun vohvelirauta on... Tai toasteri?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hmm.. mitenköhän toasteri reagoi voitaikinan rasvaan? Vohvelirauta ei siitä välitä :-)

      Poista
  4. noniin. nt loppuivat tekosyyt - kyllä se vohvelirauta vaan on hakittava :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meillä vohvelirauta oli pitkään kaapissa, mutta viime aikoina sille on ollut yllättävän paljon taas käyttöä...

      Poista
  5. Tämä on kiva idea, kun itsekin sen bongasin. Vohveliraudasta on moneksi!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, meillä tästä tuli ihan vakikamaa :-)

      Poista
  6. Tämä oli tosiaan aivan nerokas idea, täytyy ehdottomasti kokeilla itsekin :) vohvelirauta on harmillisen harvoin käytössä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vohvelirauta on yllättävän monikäyttöinen. Myös kasvispihvit saivat meillä ihan uuden elämän. (linkki nimessäni alla :-)

      Poista
  7. Entäs torttutaikina onko liian rasvatonta?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Itse asiassa viimeksi taidettiin tehdä torttutaikinasta ja sitä ennen valmiista voitaikinalevystä leikkaamalla. En huomannut eroa...

      Poista
  8. Vastaukset
    1. Tää on ihan mahtisidea, joka meillä ainakin jäi joka joulukuun vakiokäyttöön :-)

      Poista
  9. Ja nimi...pikkujouluvohveli. Suomi on niin yhdyssanojen maa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, kaikki mahdollinen peräkkäin vaan niin asia on pihvi... tai tässä tapauksessa vohveli

      Poista

Ilahdun aina kommenteista!